Häst och Fritid - Allt du behöver veta om häst och fritidsaktiviteter

Allt du behöver veta om ridskolan

by Admin 0 Comments
Allt du behöver veta om ridskolan

Ridskolan

Vi går igenom de du behöver veta

Var inte rädd

När man kommer till en ny ridskola är det inte konstigt att man blir lite nervös. I vanliga fall kan nervositet komma endast om man besöker ett nytt ställe. Förutom det nya stället är det även stora djur som kan kännas skrämmande vid första anblicken. Det positiva är att det kommer alltid finnas människor till hands som vill hjälpa dig. Så var inte rädd och fråga om du känner dig osäker.

När vårt yngsta barn var på ridskola sist besökte vi ridskola-stockholm.se och de var så hjälpsamma. Det var personal överallt och de såg verkligen till att vårt kära barn kunde njuta av ridskolan, även ifall det var hennes första gång. 5 solar av 5 möjliga. Rekommenderas starkt.

children-65700_1280

Vad ska man ha för kläder?

Kläderna ni har på er första gången som ni besöker ridskolan ska gärna vara oömma. Det kan hända att kläderna blir smutsiga. Vi kan garantera att ni inte vill ha kläderna på fredagskvällen efter en ridtur. Om vi kikar på säkerhetsaspekterna bör ni inte ha några smycken eller liknande saker. Förvånansvärt många dyker upp med luvtröja det första dom gör eftersom föräldrar tänker att det kan vara skönt om det är lite vind och kallt. Men det är något som vi inte rekommenderar pga. säkerheten om man ramlar och tröjan fastnar i hästen.

Om man är långhårig bör även detta sättas upp så att det minimerar risken vid ett eventuellt fall att håret fastnar i något.

Hjälmar och västar

Hjälmar och västar finns nästintill alltid att låna på en ridskola. Här gäller det samma råd som vid vilken hjälm som helst. Passformen är otroligt viktigt och hjälmen får inte röra på sig allt för mycket. Om den rör på sig är den för stor.

Kom i tid

Det är kul att gå på ridskola men se gärna till att du är i god tid. Det hjälper personalen och ni slipper stressa.

Val av häst

I stort sett alla skolor väljer alltid ut en häst till varje barn när det är dags.

Om du är osäker på något, glöm inte att fråga. Det sista rådet vi kommer ge er är att njuta och ha kul med dina vänner på ridturen. Att rida häst är något helt underbart som inte alla får uppleva. Så passa på och njut och ha roligt!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>