Häst och Fritid - Allt du behöver veta om häst och fritidsaktiviteter

Att köpa häst

by Admin 0 Comments

Att köpa en häst är ett stort beslut och en stor händelse i livet. För att du och din blivande häst ska ha goda förutsättningar för en bra fortsättning tillsammans är det viktigt att du tänkt igenom och planerat köpet noga.

Det första och viktigaste att fundera över är om du är redo att bli hästägare. Det kommer vara ett liv att ta hand om vilket innebär ett stort ansvar för hästens välbefinnande och skötsel, alla dagar om året. Mycket av din tid kommer gå till hästen, fundera därför om det finns tid du kan avvara. Går det att arbeta hemifrån med flexibla tider hade det varit bäst. Är du företagare sätter du upp dina egna arbetstider och platser men vissa arbetsuppgifter kan någon annan sköta. Revisorer är experter på ekonomi och kan hjälpa dig ta över den delen av företaget. Här kan du hitta en revisor.

En av utmaningarna med att köpa häst är att hitta rätt häst som passar dina förutsättningar och önskemål. Ofta kan det vara en fördel att ta hjälp av en erfaren person. Du har större chans att hitta en häst som passar dig ju mer du vet om djurets bakgrund. Hur hästen fungerar i framtiden påverkas av hur den är uppfödd, tränad och hanterad. Ofta finns ett dolt bekymmer om priset är för lågt, därför kan det vara bra att kunna kontakta eventuella tidigare ägare till hästen.

Viktiga papper

Det är viktigt att du får ett hästpass när du köper häst, du ska aldrig godta att du kommer få det vid ett senare tillfälle. Det är säljarens ansvar att se till att hästpasset följer med hästen och att det inte är en kopia.

Besiktning

Du bör kritiskt granska hästen när du hittat en du tycker om så att den uppfyller dina önskemål. Det är inget krav men de flesta hästägare vill att hästen ska besiktigas av veterinär innan köpet. Ska hästen försäkras kan det dock behövas ett friskintyg. Välj helst en veterinär som du har förtroende för och var gärna med vid undersökningen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>